Kalaa pannulla
Kauppiaan resepti vaalealle kalalle:
Mainio mausteisempi kala
Ainesosat (neljälle):
- n. 800 g kuhaa, haukea, ahventa, turskaa tm. vaaleaa kalaa
- hienoa merisuolaa
Mausteöljy:
- rypsi- tai oliiviöljy 1/2–3/4 dl
- mietoa chiliä, 1 palko
- inkivääriä n. 3 cm pala
- valkosipulia 3–5 kynttä
- kurkumaa 1 1/2 tl
- currya 1–2 tl
- mustapippuria 1/2 tl
- fariinisokeria 2 tl

Valmistus
Sekoita sauva- tai tehosekoittimella ainekset tasaiseksi mausteöljyksi. Suolaa kalafileet molemmin puolin n. puoli tuntia ennen paistamista.
Kuumenna pannu ja annostele mausteöljyä pannulle niin että koko pohja peittyy ohuelti. Kun öljy on kuumentunut laita kalafileet varovasti öljyn päälle kypsymään ja paista n. 3–4 minuuttia molemmin puolin fileen paksuudesta riipuen.
Tarjoile keitetyn riisin ja raikkaan salaatin kera.